Мишел Родригес е палава екшън пантера

Мишел Родригес

Ветеранът на жанровото кино Уолтър Хил (”48 часа”, Streets of Fire, The Warriors, Hard Times) се завръща с нов проект, който провокира доста сериозни полемики на изминалия фестивал в Торонто, съобщава operationkino.net. Филмът е озаглавен The Assignment (предишните варианти на заглавието му са били Tomboy и (Re)Assignment) и разказва за наемен убиец, който поема по пътя на кървавото отмъщение, след като е заловен от садистичен хирург и подложен на насилствена операция за смяна на пола.

В днешните прогресивни времена на политическа коректност темата за смяната на пола и транссексуалността е особено чувствителна и това е провокирало поляризираните реакции на все по-политизираните медии и филмови критици.

Уолтър Хил е човек от старата школа и не му пука много за мнението на “воините за социална справедливост”. Зрителите били недоволни, че и двете роли - преди и след смяната на пола - се изпълняват от Мишел Родригес, която от години си е заслужила репутацията на екшън пантера.

Във филма участва и легендарната Сигорни Уивър. Режисьор на The Assignment е Уолтър Хил, който е и сценарист наравно с Денис Хамил. В ролите освен Мишел Родригес и Сигорни Уивър са Тони Шалуб, Антъни ЛаПалия, Катлийн Джерард, Тери Чен и други.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино