Млада актриса изнася уроци по секс

Искряща комедия със скандален привкус възкръсна в Сити марк арт център в столицата - „Сексът – начин на употреба“ на Дарио Фо и Франка Раме. В красивото арт средище, решено в лилаво и бяло, една млада актриса разказва за любовта. Облечена е провокативно – в трико с цвета на кожата или в разголена червена рокля. Танцува като балерина и пее като оперна дива.

Това е Кристина Топалова, откритие на кинорежисьора Николай Волев, създал кинокомедиите „Господин за един ден“ и „Двойникът“. Той изтръгва от актрисата всичко, на което е способна, за да очарова зрителите с прекрасния моноспектакъл, изграден по текста на драматурга Дарио Фо и актрисата Фрака Раме. Двамата италианци бяха семейство. Имат син – Якопо Фо, който пише книгата „Дзен и изкуството да правим секс“. А родителите я използват, за да създадат брилянтна комедия монолог.

В Сити марк арт център всичко е поднесено с много смях, намигване към публиката и весело настроение.

Дарио Фо и Франка Раме вече не са между живите, но творбата им носи живителни сили и искряща младост. С това тя заставя хората от третата възраст да не се отпускат, а да приемат и да раздават любовта.

Музиката към моноспектакъла е на Нина Симон, Mahala Rai Band, Евгени Димитров-Маестрото, а хореографията – на Семир Алкади, млад човек от смесен произход. Сценографията и костюмите са на режисьора.

При появата си в Италия книгата „Дзен и изкуството да правим секс“ е предизвикала скандал. Критиката е била доста язвителна към Якопо Фо. В наши дни обаче благоприличието едва ли може да бъде нарушено от една толкова майсторска комедия. Най-много съпругът да се сети да купи нещо на жена си, когато се прибира вечер след работа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура