Младежите от БСП в Търново събират средства за лечение на болно дете

Младите социалисти от Велико Търново решиха единодушно да се включат в събирането на средства за лечението на 1-годишната Бориса, която се бори с последствията от тежко заболяване. Детето е в Китай, където трябва да проведе важна рехабилитация, която да позволи нормалното й развитие. За лечението са необходими средства, които са непосилни за семейството.

В тази връзка Младежкото обединение на БСП ще постави кутия за събиране на средства по време на традиционния си Безплатен базар в парка „Марно поле”(пред снек-бар „Фреш”), който ще се проведе на 1-ви юни от  10.30 до 14.30 часа.

"Бориса вече е дете на 1 година и 3 месеца. Голяма част от живота си тя прекара в Китай, в Болница за майчино и неонатологично здраве в Нанхай. Скоро ще приключи първия курс от престоя й тук. По различни причини той продължи доста по-дълго от очакваното. Въпреки непредвиденото удължаване, за наше огромно щастие, резултатите след проведения първи курс рехабилитация са добри! Бориса се представи геройски и постигна голям напредък! Вече самостоятелно започна да контролира главата си, има самостоятелен седеж, опора на ръцете и се учи да лази. Стана много активна и игрива. Нейната борба обаче продължава! Очаква се да са необходими поне още 3 курса рехабилитация, а вероятно и повече, за да успее да проходи. За щастие необходимата сума пари за първия курс престой в Китай, който приключва скоро, се събра успешно. Планирано е втория курс на рехабилитация да започне през месец септември 2017 год. Дарителската кампания продължава като се набират средства за предстоящите курсове рехабилитация", споделя майката на малката Бориса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони