Младежи готвят вечеря за 700 френски бизнесмена

Изискана вечеря за 700 представители на френски компании подготвят ученици и студенти от варненската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров", Института по кулинарни изкуства /ИКИ/ към Висшето училище по мениджмънт /ВУМ/ и Българската асоциация за кулинарна култура /БАКК/. Идеята дошла от роден туроператор, който се доверил на бъдещите майстори, а подкрепа за реализацията й осигурила местна кетъринг компания, обясниха от ИКИ.

Над 80 млади готвачи, ръководени от майсторите Петър Йоргов и Крис Жишк ще приготвят мегагурме от заешко роле, трюфели, еленска пастърма и "близалки" от гъши дроб, гарнирани със зеленчуци от органичните градини на ИКИ, а в поднасянето на изисканите блюда ще участват 50 бъдещи сервитьори.

"Това е първото в България мащабно събитие,  което ще бъде обслужвано основно от ученици и студенти. Младежите осъзнават отговорността си.  Идеята да поставим първокурсниците пред подобно предизвикателство е за да разберат дали този вид  работа е за тях. В същото време те ще имат възможността да впишат в автобиографиите си участието в тази ВИП вечеря, когато ги изпращаме на стаж в Европа", уточниха от института. Преди дни 40 студенти от България, Хондурас, Нигерия, Литва, Колумбия и Уругвай започнаха обучението си там по първата в Източна Европа програма за хотелиерство и кулинарни изкуства. Курсът включва и практика в отличени със звезди "Мишлен" ресторанти в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони