Младежи даряват храни и шарени яйца на пенсионери

Варненски младежи готвят великденска изненада за възрастните хора, които нямат средства да посрещнат подобаващо празника.

Навръх Възкресение Христово ентусиастите ще раздадат на пенсионери пакети с боб, олио, леща, макарони, брашно, шарени яйца и козунаци.

akcia3Дошлите в градинката между блоковете 79 и 81 на ул. "Георги Бенковски" до Колхозния пазар ще получат и топъл обяд.

Акцията се осъществява за втора поредна година чрез фейсбук групата "Подай ръка за Великден". Организатори са Цветан Георгиев, Диана Митева и Вили Цанова.

"Има много възрастни хора, които не успяват с мизерните си пенсии да покрият дори разходите си за ток и лекарства. Решихме да отделим от заплатите си за една добра кауза. Много хора откликват - с продукти, с пари", обясни 27-годишният Цветан.

Миналия Великден той и приятелите му събрали 700 лв., с които приготвили и раздали 110 пакета храни на пенсионери. Сега кампанията се радва на по-голям интерес и младежите се надяват да подкрепят близо 200 души за най-големия православен християнски празник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони