Младежи отбелязват Международния ден за борба с вируса на ХИВ/СПИН на Главната улица в Пловдив

Доброволците на Младежки информационно консултантски център (МИКЦ) в Пловдив ще отбележат 1 декември - Световен ден за борба срещу СПИН, този петък от 14.30 часа на Главната улица в града под тепетата за 14-а поредна година.

Доброволците на МИКЦ и фондация „Национален алианс за работа с доброволци” (НАРД) ще раздават на минувачите традиционните червени лентички, с които изразяваме съпричастност към този световен проблем и болестта, за която все още няма открита ваксина или лекарство. Заедно с този символ ще бъдат предоставяни безплатни презервативи и здравнообразователни материали, свързани със СПИН, чрез които младежите ще обърнат внимание на факта, че около 90 % от инфекцията с вируса се осъществява по сексуален път и заразяването би могло да се избегне.

МИКЦ- Пловдив предоставя безплатни информационни, консултантски и обучителни услуги за млади хора на възраст 15-29 години на територията на града и областта с цел повишаване на мотивацията им за успешно професионално и социално включване в обществения живот в съответствие с техните заявени проблеми и нужди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони