Младежи от БСП показват фотоизложба "София на две скорости"

Млади социалисти от столицата ще покажат "София на две скорости" на празника на града. Фотоизложбата със снимки, която ще демонстрира двойния аршин при управлението на столицата, ще бъде открита официално на 17-и септември, в 15,00 часа, съобщщиха от БСП-София.

Стативите със снимките на двете лица на София ще бъдат подредени на изхода на метростанция "Сердика" от страната на Министерството на здравеопазването. Гражданите и гостите на столицата може да разгледат фотосите между 14,00 и 20,00 часа в Деня на София.

На откриването на изложбата ще присъстват лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, заместник председателят на СОС от БСП Милка Христова, както и останалите общински съветници от БСП.

"София е модерна европейска столица. София е град на античността. София е красива, София е приветлива, София те кара да се влюбиш в нея от пръв поглед, пишат младите социалисти от БСП - София в поканата за изложбата. - София обаче е и град на дупки, графити, разрушени стълбища, запустели сгради, недостъпни тротоари, тъмни улици. С фотоизложбата на открито "София на две скорости" искаме да покажем всички лица на столицата. Искаме да я покажем хубава и грозна, спретната и разхвърляна. Искаме обаче и нещо много по-важно - да започнем обществена дискусия за социалните неравенства в столицата. Искаме да обсъдим защо София е една за граждани и туристи в нейния център и друга за своите обитатели навсякъде извън красотата на площади като "Александър Невски" и "Света Неделя". Искаме да създадем едно творческо пространство, в което да обсъдим проблемите на всеки един от кварталите на София и да покажем, че чрез изкуство можем да зададем важните въпроси за развитието на нашия град. Добре дошли са всички, които обичат града ни и мислят за бъдещето му".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика