Младежи от шест страни се срещат в Търново по проекта „Да помним европейските десетилетия“

Първата международна среща по проект „Да помним европейските десетилетия“ ще се проведе в четвъртък в Областната управа във Велико Търново. Тя е в рамките на програма „Европа за гражданите“, а партньор в дейностите е Европейският информационен център в старата столица.

В рамките на проекта млади хора от шест страни /Испания, Полша, Гърция, Германия, Сърбия и България/ ще изследват и споделят заедно различни гледни точки за разнообразието и богатството на европейската история на 20 век, което ще им позволи да разберат по-добре развитието на Европа и ЕС, настоящето състояние на Съюза и процеса на изграждане на общите му ценности.

Срещата във Велико Търново е посветена на разпада на империите и социалните и политическите революции от 20 век. Участниците от Велико Търново ще представят на своите колеги от другите страни присъствието на Първата световна война и последвалите я събития чрез монументално изкуство /Паметника Майка България/, чрез литература /“Крадецът на праскови“ и чрез живопис /творбите на Борис Денев/. Активни участници в проекта са средношколци от клуб за ООН към Общински детски комплекс и студенти по политология от Философски факултет на ВТУ. Всяка страна участник ще домакинства една младежка среща до Парада на Шуман през май 2019 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България