Младежи ще учат безплатно ветроходство

Привлекателният, но скъп спорт ветроходство ще стане достъпен за социалнослаби младежи. Инициативата е на Ветроходна академия "Кор Кароли", която започва безплатно обучение на момчета и момичета от 18 до 24 г. в неравностойно положение.

Програмата "Младежи" се реализира с частно финансиране, а записването вече е в ход. Първият интензивен 3-дневен ветроходен курс започва на 25 май, уточни за "Труд" Антоанета Георгиева от академията.

"Няма да върнем никого до края на сезона в средата на октомври", увери тя. Освен полезни знания за видовете яхти, управлението им под ветрила и с двигател, радио обмен и безопасност по време на плаване, курсистите ще се научат да работят в екип, ще се отърсят от стреса и ще подобрят физическата си култура. Академията обучава хора на всякаква възраст, като цените на курсовете тръгват от 395 лв.

С предимство в безплатната програма "Младежи" ще се приемат студенти в неравностойно положение, уточняват организаторите. Завършилите успешно ще участват и в регати, първата от които е "Варна Ченъл къп" от 31 май до 3 юни.

на снимката: За първи път това лято младежи в неравностойно положение ще получат шанс безплатно да участват и в атрактивни регати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони