Младежко изложение „Пазарджик Експо” ще се проведе на 2 и 4 септември

Първото по рода си младежко изложение „Пазарджик Експо” ще се проведе на 2 и 3 септември на площада пред Драматичния театър „Константин Величков” в областния град, популярен сред местните жители като „Тортата” заради кръглата си форма.

Форумът има за цел представи дейностите, инициирани и реализирани от младежите в Пазарджик, както и организациите, работещи с деца и младежи, съобщи Александър Иванов, председател на Съвета за младежка политика в областния град.

Идеята за събитието дошла, след като Съветът за младежка политика организира кампанията „Какъв ти е проблемът?” през септември 2016 г., а резултатите от допитването показали, че един от основните проблеми в Пазарджик е липсата на информираност.

Затова от Съвета за младежка политика съвместно с Община Пазарджик и екипа на музикалния „Плюс Фестивал 2017” решили да проведат форума с участието на местните структури от сферите на спорта, изкуството, младежката ангажираност, неформалното образование и други.

Всеки участник ще има своя зона, в която да се презентира и да представи дейността си. Събитието на 2 и 3 септември от 11 до 13 часа цели да информира местната общност за възможностите, които предоставя град Пазарджик за ангажименти в свободното време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура