Младежът, пребил 80-годишната баба Минка от с. Ахматово, посягал и на баща си

18-годишният Страхил Симеонов, който преби жестоко и изостави в полето 80-годишна жена край асеновградското село Ахматово, е посягал и на баща си. Това заяви баща му Васил Симеонов пред БТВ.

Той допълни, че е помагал на възрастната жена, която му е давала по 10 лв., хранила го е и е много доволен от нея, но не знае защо синът му я е нападнал.

Кметът на селото Йордан Йорданов каза, че Страхил е основният проблем за населеното място. От малък той има склонност да краде, често обирал възрастните хора в селото. Бил е няколко пъти във възпитателни училища в селата Драгоданово, Ракитово и Бойчиновци.

Дядо Петко, също пострадал е от набезите, разказа, че Страхил го е обирал два пъти – единият път му откраднал 10-12 кг. месо, както и три панталона – два нови и един носен. Другият път му взел 130 лв. Възрастният човек отишъл до тях и го помолил да му върне парите, Страхил му дал 50 лв. и казал, че останалите ги е изхарчил.

Кметът на селото Йордан Йорданов обясни, че полиция има, но е в много намален състав – един инспектор и двама младши районни инспектори, които отговарят за 12 населени места, което е недостатъчно.

Той поясни, че на нападнатата възрастна жена помощ са оказали военните от поделението в близост до мястото, където е намерена. Те са я увили в одеало и са повикали бърза помощ.

80-годишната Минка Павлова беше подмамена и пребита от Страхил на 19 август. Той я излъгал, че майка му е припаднала в полето и я помолил да го откара с колата до там, за да й помогнат.

Въпреки че е трудноподвижна, жената се съгласила, след което била набита и оставена в полето, на километър от най-близкия път. Тя се влачила 12 часа, докато стигне до място, където може да бъде забелязана.

Районната прокуратура в Асеновград е повдигнала три обвинения срещу Страхил – за незаконно отнемане на автомобил, за грабеж и за присвояване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България