Младенов награден и в Португалия

Стойчо Младенов получи още една награда в края на годината. След като спечели купата на Казахстан със своя тим "Кайсар", Екзекутора на "Ливърпул" замина в Португалия, където мина част от футболната му кариера.

Младенов бе гост на бившия си клуб "Витория" (Сетубал), който игра за купата срещу "Витория" (Гимараеш). На почивката президентът Виктор Уго Валенте покани българската легенда в центъра на терена и му връчи фланелка с името му. "Стойчо е един от най-добрите футболисти, които са играли в Португалия през 80-те години", каза босът по микрофона.

Младенов има 23 гола в 66 мача за "Витория" в периода 1989-1991 година.

"Ещорил", последният клуб на Стойчо на португалска земя, също е поканил своя бивш играч на един от мачовете до края на годината. Най-големият му успех в страната е националната купа, спечелена като футболист на "Беленензеш".

"Вниманието, което ми оказаха, беше повече от впечатляващо - разказа Младенов. Впечатлен и трогнат съм. Пазя най-добри спомени от престоя ми в Сетубал."

В момента Младенов търси нови футболисти за "Кайсар" на португалска земя. За втора поредна година "пустинните вълци" командироват своя предводител. Миналогодишната мисия със селекцията беше повече от успешна - отборът спечели купата и завърши на шесто място в класирането.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ