Младен Маринов: Все още не е обсъждано конкретно име за главен секретар на МВР

Снимка: Архив

Задържаният в София автокрадец е нанесъл щети върху три полицейски коли, каза вътрешният министър

Все още не е обсъждано конкретно име за главен секретар на МВР. Това каза след откриването на обновената сграда на ОДМВР в Пазарджик министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той обясни, че премиерът не е в страната. „След като се върне ще обсъдим въпроса и ще излезем с конкретно решение. Има много професионалисти, конкретно име нямаме“, коментира Маринов.

По думите му към момента по закон заместник-главния секретар изпълнява и длъжността на главен секретар. „Няма проблем, министерството работи в пълен обем“, допълни Маринов.

В Пазарджик той откри реновираната сграда на ОДМВР със средства по проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на МВР”. Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.“ и е на стойност над 1,7 милиона лева.

Вследствие на силния вятър в страната имаме около 320 сигнала за пожари и още 120 за настъпили материални щети, обяви Младен Маринов.

„На всички сигнали е реагирано незабавно. По-сложни бяха нещата в Благоевград след разрушаването от вятъра на част от фасадата на мол. Имаше опасност за пострадат граждани, но след бързите действия на пожарната и полицията, хората бяха евакуирани. Свалена бе и останалата част от фасадата, която се явяваше опасна. Днес компетентните органи трябва да изяснят какви са причините и защо се е стигнало до инцидента“, каза още Маринов.

Той добави, че пожарите в Сливен са овладени. „Към момента остава да тлее огнището около ТЕЦ-а, където са струпани бали. Там няма опасност пожарът да се разрасне. Сложен бе и пожарът в двата завода в Сливен, които също са овладени. Имаше и пожар на ТИР паркинг край Бургас, който засегна четири автомобила и една цистерна. Там няма пострадали хора. За момент беше преустановено движението по автомагистралата, тъй като имаше силно задимяване“, каза още Маринов.

Задържаният в София автокрадец е нанесъл щети върху три полицейски автомобила при опита си да избяга от органите на реда, обясни вътрешният министър работи по повод задържания в София автокрадец .

Младен Маринов поздрави колегите си за добрата работа. „Да заловиш такъв тип крадец с откраднатото моторно превозно средство е голям професионализъм. За съжаление при опита да избяга автокрадецът е нанесъл щети върху три полицейски автомобила. В крайна сметка е задържан“, коментира министърът.

Той обясни, че предстои издирването на още един автокрадец, който е успял да се оттегли.

„Надявам се бързо да бъде заловен. Това са хора, които не действат самостоятелно, а с помагачи и обект на кражба от тях са автомобили от висок клас“, уточни Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България