Младен Маринов: В Кресна 170 души се разследват за фалшива адресна регистрация

Снимка: Архив

Разследваме всички сигнали, които идват във връзка с изборите. Такъв е и случая в Кресна. Там е установено, че от април 2018 година до април 2019 година са регистрирани над 600 новозаписани граждани.

170 от тях са в хипотеза, че собствениците на адресите, на които са записани, не знаят за това и не е станало с тяхно съгласие, разказа министър Маринов. И допълни, че процедурата е такава, че администрацията регистрира на база декларация от собственика и договор за наем. В тези случаи явно става въпрос за фалшифициране на документи и затова е образувано съответно досъдебно производство в района прокуратурата Сандански.

Според процедурата при доказване на тези нарушения , областния управитл ще трябва да извърши дерегистрацията на тези граждани.

По отношение на купуването на гласове, министъра заяви, че има подадени сигнали голяма част от които са анонимни. При проверка се оказват недействителни или се правят с цел да се дискредитират определени политически партии. Но имало и истински сигнали, каза още министъра като посочи Несебър за пример.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право