Младен Маринов: Задържаните на "Кулата" са само митничари

Ст. комисар Младен Маринов

По отношение на „Гранична полиция“ няма задържани лица, само митничари. Това каза пред журналисти главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов за специализираната операция на ГКПП „Кулата“.

„Трябва да спазваме закона. Когато има досъдебно производство, прокурорът решава каква информация може да се дава. Смятам, че е по-важно да свършим работа и да съберем достатъчно доказателства срещу задържаните хора, отколкото да даваме пресконференции. Важно е да знаят хората какво работим, но по-скоро трябва да изчакаме времето, за да не попречим на разследването“, обясни Маринов. Той добави, че имат много възложени от премиера спешни задачи.

В рамките на деня ще решим проблема, заяви пред журналисти директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов за специализираната акция на ГКПП „Кулата“ и задържаните 23-ма митничари.

„Има нарочен брифинг на специализираната прокуратура. Затворена е границата за извършване на процесуално-следствени действия. Ще остане затворена, докато е необходимо и колегите от Специализираната прокуратура да документират престъпната дейност“, заяви Костов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България