Младен Маринов: Нямаше нарушения и престъпления по време на срещата на върха ЕС - Западни Балкани у нас

Снимка: Архив

Максимално постигнахме целта да има сигурност и да не натоварваме излишно гражданите по време на срещата на върха ЕС - Западни Балкани, каза главният комисар на МВР Младен Маринов пред БНТ.

Бяха събрани много сили и средства от провинцията, продължава част от срещата, пикът беше вчера, досега нямаше нарушения и престъпления, добави той.

Според него хората наистина са се съобразили с предварителната информация за ограничение на движението и затова е нямало сериозни предизвикателства с автомобилния транспорт в София.

Маринов отбеляза и, че има напредък в обединението на всички системи за видео наблюдения. Той коментира и предстоящия туристически сезон и сигурността по морето.

Запазва се практиката да имаме съвместни полицейски патрули по Черноморието. Слънчев бряг е един от най-рисковите райони от страна на престъпност, очакваме да има проблеми, командировани са сили от страната там, каза главният комисар на МВР.

Абитуриенските балове също ще са във фокуса на МВР. Ще има полицейски кортежи на абитуриенските балове, както и цивилни коли на МВР с видео наблюдение, за да се предотвратят действията на водачите, които застрашават живота и на абитуриентите и на околните, обясни Младен Маринов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България