Младен Маринов: Терористи могат да преминат през подобен канал

Ст. комисар Младен Маринов

Предстоят арести на знакови лица и не само. Работи се по всички линии. Стремежът е да се създаде у хората усещане за сигурност. Това каза пред Канал 3 главният секретар на МВР Младен Маринов.

"Командироват се полицаи по Черноморието. При групите за наркоразпространение там залогът е голям и печалбите са сериозни. Нашата задача е нито една група да не се почувства силна и безнаказана. Предишният летен сезон приключи успешно. Очакват се нови 1000 полицаи да влязат в системата, в редиците на МВР", коментира Младен Маринов.

Относно заловения канал на вход на летище София за бежанци, Маринов заяви, че не е много масов и добави, че мрежата няма как да съществува без съдействие на служители на летището.

"Две лица, които е трябвало да преминат, са задържани. През подобен канал могат да преминат и терористи. Операцията спомогна за укрепване на дисциплината и решаване на вътрешни проблеми при летището. Като цяло отчитаме намаляване на миграционния натиск поради засилването на охраната на българо-турската граница", допълни главният секретар на МВР.

Той подчерта, че нивото на заплаха към страната ни не е повишено и остава най-ниското, трето ниво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България