Младен Маринов: Чакаме информация от „Европол“ и „Интепрол“ за Арабаджиеви

Снимка: Архив

Все още чакаме обратна информация от „Европол“ и „Интепрол“ за семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви. Пуснали сме необходимите документи. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов в кулоарите на Народното събрание.

„Всичко, което касае нашите действия е направено. Надяваме се да имаме резултат. Ние реално сме пуснали всички необходими документи към партньорските служби към „Интерпол“, към „Европол“. Така че очакваме обратна информация“, каза министърът. "Надявам се, че всичко ще приключи, така че да бъде подсигурен един справедлив процес и те да бъдат осигурени за нуждите на този процес“, допълни Маринов.

Относно задържането на Северин Красимиров в Германия той разкри, че местните служби са ползвали специални части и специализирано оборудване. По думите му германската полиция е установила къде се намира младежът за около 9-10 часа.

Младен Маринов увери, че държавата продължава с подкрепата си към четиримата български граничари, които Турция иска да изправи пред съда. Изплатена им е помощ, с която да платят хонорарите на турските си адвокати. Вътрешният министър посочи, че МВР очаква подкрепата на обществото по този казус, защото се касае за служители, които охраняват държавната граница.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право