Младите газят правилата с колите на родителите

Превишена скорост, употреба на алкохол и използване на мобилен телефон по време на шофиране. Проучване на Ford показва, че това са най-често срещаните прегрешения сред младите водачи на възраст 18-29 години, които живеят при родителите си и използват техните автомобили.

В Европа половината младежи в тази възрастова група не са напуснали семейния дом заради високите разходи, които трябва да направят. И въпреки че 74% от тях притежават собствени превозни средства, редовно карат колите на родителите по две причини - за да спестят пари за гориво и за да направят впечатление. Неопитните водачи щадят своя джоб, но увеличават разходите в семейния бюджет, защото попадат в пътнотранспортни произшествия, особено с по-мощни автомобили.

За да предотвратят инциденти и да повишат безопасността при младите шофьори, инженерите на Ford разработиха системата MyKey. Чрез нея собственикът може да програмира автомобила, когато дава ключа на друг - да ограничи максималната скорост, звука на аудиото, да въведе сигнализации при превишаване на разрешената в града скорост, да направи невъзможно изключването на ESP системата и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили