Млади атлети и журналисти се включват в проект срещу агресията в спорта

Български атлети, спортни репортери и младежи ще участват в обучение по проект "България: Срещу агресията в спорта 2019" на Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна (РАПИВ).

В продължение на 3 дни заедно с преподаватели от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" те ще обсъждат механизми за разпознаване на видовете агресия и зависимости при провеждане и отразяване на спортни събития и технологиите за туширане на агресивно поведение. В събитието ще участват Ивет Горанова – златна медалистка в бойните спортове от Европейско първенство в Минск’2019 и Божидар Аврамов – състезател на баскетболния клуб "Левски Лукойл" и националния отбор на България и др. Преподаватели от ВСУ по психология, информатика, спорт, национална сигурност и дигитален маркетинг са подготвили теми, свързани с анализа и оценката на емоциите, икономика на агресията в спорта, личната защита и физическа самоотбрана. Катедрата по "Информатика" във ВСУ ще запознае участниците с анализ на употребата на социални мрежи от спортните клубове в България, както и с новости в ефективното медийно онлайн позициониране и актуалните "онлайн помощници" за спортни журналисти, които могат да направят публикациите по-ефективни. В рамките на обучението ще има кръгла маса и футболна среща между участниците в "Спорт палас".

Проектът "България: Срещу агресията в спорта 2019" се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта и цели изграждане на умения за социално отговорно поведение при 30 младежи на възраст до 29 г., съобщиха организаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България