„Млади тракийци” от Раковски грабнаха наградата за най-добър сватбен оркестър на фестивал в Асеновград

Музикантите от „Млади тракийци” получиха най-високата награда на Фестивала за сватбени оркестри, който се проведе в Асеновград.

Оркестърът от град Раковски бе признат за №1 сред всички участници. Наградата за най-добър инструменталист пък взе кларнетистът Милен Димитров от хасковския оркестър „Колорит”, а титлата „Най-добър изпълнител” отнесе дуетът от пловдивския оркестър „Феникс” Надя Андреева и Десислава Лалева.

Победителите в отделните категория бяха определени от професионално жури с председател проф. акад. Милчо Василев, ректор на АМТИИ-Пловдив, и членове проф. д-р Любен Досев,- преподавател по кавал в АМТИИ, и доц. д-р Владимир Владимиров, ръководител катедра "Музикален фолклор" при АМТИИ и преподавател по тамбура.

Наградите на победителите връчи зам.-кметът на Асеновград Мария Вълканова.

Две последователни вечери музиканти от цяла България и оркестри от Македония и Сърбия се надсвирваха на площада в Асеновград. Фестивалът включваше също и състезания за публиката на ритуални сватбарски танци, ревю-конкурс за нетрадиционни и авангардни сватбени костюми, конкурс за най-смешни сватбени видеоклипове, представяне и дефиле на асеновградски модни къщи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България