Млади хора и политиците се обединяват около младежка визия за развитие на страната

Национален младежки форум за поредна година организира национална младежка конференция – Форум „Младеж 2.0“. Конференцията се проведе на 3 и 4 декември в „Театър София“ с участието на младежи от цяла България, съобщиха от пресцентъра на форума.

На форумът младите хора изготвиха стратегия с хоризонт 2025 г., с която очертаха проблемите, пред които е изправен всеки един от тях и темата, на която би искал да се обърне внимание, за да се стигне до желаната промяна. Част от приоритетите, до които стигнаха бяха свързани с: образованието, младежкото овластяване, доброволчеството, екология, фалшиви новини. Идеята на младежите бе да излязат с препоръки към следващата младежка стратегия, която трябва да бъде изготвена през следващата 2019г.

През първия ден на форума беше представено изследване, посветено на младежите на агенция „Галъп Интернешънъл“, представена от изпълнителния директор Първан Симеонов. По време на конференцията през втория ден младите хора имаха възможност да обсъдят изготвените препоръки на чаша кафе с политик.

Гости и същевременно участници в дискусиите бяха: Мая Манолова, Омбудсман на Република България, Теодор Стойчев - Ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, Антон Ластарджиев - Постоянен секретар на отбраната, Александър Сиди, Димитър Данчев, Милен Михов и Петър Витанов - народни представители от Комисии по образованието, отбраната, връзки с неправителствените организации и жалби на гражданите и икономика и туризъм, представители на Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Министерство на вътрешните работи, Министерство на труда и социалната политика и Център за развитие на човешките ресурси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България