Млад мъж затри дядо, посегнал на жена му

Снимка: Архив

30-годишен варненец ще бъде съден за опит за убийство на старец и за кражба, която извършил, за да прикрие следите си.

Теодор се запознал с жертвата си в началото на май по обява във вестник. 85-годишният дядо живеел сам и решил да потърси човек, който да се грижи за него и на когото да припише апартамента си. Теодор откликнал на обявата на пенсионера, тъй като трудно плащал наема на къщата, която обитавал със съпругата си и двегодишното си дете. Старецът харесал семейството и заявил, че ще им прехвърли жилището си срещу издръжка и гледане.

На 12 май тримата се нанесли при него. Дядото обаче направил неприлично предложение на Теодор - да склони жена си да прави секс с него. Още първия ден на трапезата домакинът започнал да опипва под масата младата жена. Теодор му направил забележка, но възрастният мераклия продължил да задява съпругата му. Тя взела детето и излязла до близкия магазин. Тогава Теодор грабнал хавлия, усукал я и опитал да удуши стареца. Ударил го по главата с дебел учебник по вътрешни болести и го повалил на земята. После го налагал с юмруци и ритници, докато възрастният мъж спрял да мърда. Тогава Теодор събрал всички предмети, по които имало негови следи, отмъкнал портмонето на жертвата с 1050 лв. и напуснал апартамента заедно с жена си и детето, които се прибрали по време на побоя.

Обезобразеният дядо бил открит на следващия ден от наемателка. С линейка бил откаран в болница, но 2 часа по-късно починал. Назначената тройна съдебномедицинска експертиза установила, че е издъхнал от остър възпалителен процес. Теодор бил разкрит, обвинен и задържан под стража. Той ще докача делото си във варненския затвор, уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право