Млад мъж и приятелката му са тежко ранени след сблъсък на мотор и кола в Лом

Моторист и момиче, пътувало заедно с него, едва оцеляха при тежка катастрофа почти в центъра на Лом. Двамата ранени са настанени в крайдунавската болница, пострадалата ще бъде транспортирана за операция в столицата, съобщиха от МБАЛ „Св. Николай Чудотворец” - Лом.

Произшествието е станало в неделя към 9,20 часа на кръстовището на улиците "Цар Симеон" и „Тодор Каблешков” на метри от общинската управа и местната болница. Автомобил "Пежо 206" , шофиран от В. Е./63 г./, започнал ляв завой на улица „Симеон”, но отнел предимството на движещия се в другото платно мотоциклет „Ямаха” , управляван от 32 годишният Цветан В.

Ударът е бил много силен, мотористът и седящата зад него Соня В. /27 г./ излетели и паднали на метри от катастрофата, разказаха очевидци. На мястото светкавично пристигнала линейка от близката болница и ранените били транспортирани в здравното заведение. Медиците установили, че Цветан В. е със счупен таз и ретроградна амнезия, а приятелката му е със счупен гръден прешлен.

Пострадалите са настанени в болницата под наблюдение, без опасност за живота. Момичето ще бъде преместено за лечение в столична клиника. Пробата с дрегер на шофьора на „Пежото” не е показала употреба на алкохол, съставен му е акт за нарушение на закона за движението по пътищата, казаха от полицията.

Мотоциклетистът заради тежкото му състояние не е изпробван с техническо средство, издаден е талон за медицинско изследване. На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Работа по изясняване на случая продължава Районното управление на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право