Млад мъж, нает за куриер на документи, предотврати телефонна измама

Снимка: Архив

Благодарение съобразителността на млад мъж от Шумен бе предотвратена телефонна измама, съобщават от МВР.

Снощи, около 18.00 часа, 24-годишен мъж от Шумен сигнализирал в полицията, че неволно е бил въвлечен в измамна схема. Пред служителите на реда той обяснил, че след като бил нает за куриер на документи, го изпратили на адрес в областния град. Там, през прозорец му били хвърлени лична и дебитна карта, както и сумата от 1290 лева. Виждайки „пратката“, която трябвало да достави, младият мъж се усъмнил, че вероятно става дума за измама и незабавно отишъл в районното управление.

В хода на проведените първоначални полицейски действия било изяснено, че парите и документите са хвърлени от 75-годишен мъж, който е бил въведен в заблуждение, че съдейства за провеждането на операция за задържане на измамници.

Разследването на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

От полицията отново напомнят:

Не се доверявайте и не давайте пари на непознати! Полицията не иска пари от гражданите, за да си свърши работата. Институциите не събират пари на ръка. Искането на пари по телефон е категоричен знак за измама. Не помагайте на измамниците! Не им съобщавайте номера на мобилния си телефон и адреса си. При подобни обаждания не се колебайте да потърсите съдействие на тел. 112.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право