Млад мъж от Бургас държан в плен, измъчван и сексуално насилван в Сливен

Снимка: Архив

Мъж на 30 г. от Бургас е бил държан в плен и подлаган на мъчения и сексуални извращения в къща в Сливен, стана ясно днес на брифинг в Апелативна прокуратура в Бургас.

Д.Х. е бил подмамен от своя приятелка, с която се запознал във фейсбук. Държан е в къщата в сливенския квартал "Комлука" 32 часа.

Жертвата работи като международен шофьор на ТИР. Отишъл на гости на приятелката си Диана К. в Сливен. Двамата се скарали, а после в къщата нахлули двама маскирани мъже. Завързали ръцете му и залепили устата му с тиксо. След това го пребили, имало е и сексуални извращения, каза апелативният прокурор Любомир Петров.

Маскираните взели две дебитни карти от жертвата си, но не успели да ги източат. Отнели двеста лева, които имал у себе си мъжът.

За престъплението са задържани и привлечени като обвиняеми двама души. Това са 30-годишната Диана К. и 32-годишният Станислав С. Двамата са от Сливен. Има и трети заподозрян, който е на 24 години. Той също е задържан, като връзката му със случая още се проверява.

Жертвата подала сигнала на 10 септември. Първоначално Д.Х. твърдял, че бил отвлечен от Бургас. Оказало се, че поддържа контакт в мрежата с Диана от началото на годината.

След изтезанията бургазлията е бил оставен в района на Карандила, докъдето бил транспортиран с маска в багажника на собствената си кола.

Случаят бе оповестен днес на брифинг на административния ръководител на Апелативна прокуратура-Бургас Любомир Петров, зам.-административния ръководител Йовита Григорова, директора на ОД на МВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов и директора на ОД на МВР – Сливен старши комисар Димитър Величков.

Любомир Петров уточни, че жертвата и обвиняемата Диана К. за първи път се срещнали лично през август тази година. Между двамата възникнали интимни отношения. На 8 септември те заедно се придвижили от Бургас до Сливен. След като стигнали на адреса в "Комлука", пострадалият е бил вързан за ръцете с т. нар. миши опашки. Бил е пребит, заплашен с набиване на кол и отрязване на пръстите с лозарска ножица.

Прокурор Петров определи работата, извършена от служители на Областните дирекции на МВР в Бургас и Сливен като изключителна. Извършеното престъпление е било разкрито за по-малко от 24 часа, въпреки че пострадалият е подал жалба полицията, като е посочил откровено неверни данни. Така полицаите са разкрили противоправното деяние, без да имат почти никаква информация къде се е случило то и кои са извършителите. По този повод прокурор Петров призова гражданите станали жертва или свидетелите на противоправни деяния да не заблуждават органите на реда в своите показания.

Старши комисар Калоянов добави, че са открити превръзките, с които пострадалият е бил завързан, маски, които са били използвани от обвиняемите, тиксо, с което е била облепена устата на пострадалия и много други веществени доказателства, като към момента са назначени експертизи за установяване на ДНК по тях.

Наказанието за противозаконното лишаване от свобода е „лишаване от свобода“ от 3г. до 12г.

Районна прокуратура – Сливен е внесла искане за определяне на постоянна мярка „задържане под стража“ на двамата обвиняеми, като предстои Районен съд – Сливен да насрочи заседанието си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право