Мнистър Порожанов вдига заплатите в Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ от 1 юли

Румен Порожанов

Работещите на площадките получават минимална работна заплата от 460 лева

Поел съм като ангажимент в рамките на възможностите на закона и предвид статута на служителите да бъдат увеличени заплатите от 1 юли. Това каза министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в отговор на въпрос относно структурни и финансови проблеми в Изпълнителната агенция „Борба с градушките“.

„Една от темите, които обсъждаме и в момента с ръководството и с двата основни синдиката към агенцията, е възнаграждението на служителите. Тези, които са на площадките получават минималната работна заплата от 460 лева“, обясни той. „Тяхното искане е за 20% увеличение и морално го подкрепям. Само от минималната работна заплата не са достатъчни възможностите за осигуряване на нормален начин на живот за всеки гражданин“, посочи Румен Порожанов.

„Агенцията има своите проблеми и те не са от вчера. Ежегодно са свързани с осигуряване на ресурс за закупуване на ракети, с осигуряването на възнагражденията на служителите“, коментира министърът. Той уточни, че има има допълнения към екипите на агенцията за борба с градушките, те вече не са по двама, а по трима, макар и на допълнителни договори. „Темата относно възнагражденията е отворена и ще направя всичко възможно да бъде увеличено от 1 юли в рамките на законовите възможности“, каза още Румен Порожанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България