Многофункционален „паяк” чисти от коли и боклуци Монтана

Специализиран автомобил за репатриране на автомобили закупи община Монтана. Машината е многофункционална и ще се използва и за транспортиране на контейнери с отпадъци, съобщи кметът Златко Живков. „Паякът” е немско производство с италиански кран и струва 229 000 лева.

Подемното устройство може да вдига товари с тежина до 2 тона на 7 метра височина. Това гарантира, че машината ще може да репатрира и джипове, поясниха експерти. В близките дни „паякът” ще премахне от улиците и зелените площи на областния град изоставени от години и нерегистрирани автомобили. Акцията за разчистване на Монтана от излезли от употреба коли започна преди месеци и досега са извозени над 120 возила, предстои да бъдат вдигнати още 300, каза кметът.

След приемане на наредба и изграждане на наказателен паркинг „паякът” ще започне да вдига и неправилно паркирали автомобили. „Тази техника ни беше много необходима за въвеждане на ред по улиците и нормална градска среда. Ще работим съвместно с полицията!”, заяви кметът Живков. За опазване на чистотата и улесняване движението на граждани и автомобили община Монтана обсъжда и доставка и монтиране на подземни контейнери за смет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България