Мобилни екипи обходиха 66 застрашени села

Мобилни екипи от полицаи се обиколили и разговаряли с жителите на 66 села в Шуменско през последните три месеца на м.г. Криминалисти, охранители и жандармерия са влезли най-вече в отдалечени, малки населени места с висока криминална активност, съобщават от ОДМВР-Шумен.

За това време полицаите са получили от местните жители 50 сигнали за престъпления и нарушения, като 6 са били за незаконна сеч от горския фонд, в 15 случая местните хора са им сигнализирали за масови нарушения от шофьори-джигити, които карат с превишена скорост или без книжки. Имало и оплаквания за безстопанствени кучета, които шетат в селата, за рушащи се сгради, като ж.п. спирка в село Желъд и стара сграда на читалището в село Ивански, но те са предадени на общините.

От полицията отчитат, че през тримесечието в селата от Шуменско са регистрирани 110 престъпления, а са разкрити 61 /55,45%/, спрямо 53 за същия период на 2017 г. Процентът на разкриваемост на кримидеянията в селата е по-висок от този за цялата област, констатират от ОДМВР-Шумен. Коментират, че е постигнат нужният ефект от дейността на мобилните групи с оптимален разход на сили и средства.

Освен мобилни екипи, са сформирани и такива, които контролират тяхната дейност и свършена работа. Обходите на населените места и беседи с хората продължават и през тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони