Модели на военна техника показват през есента в НВУ „Васил Левски”

Изложба с модели на техника, която е била или е на въоръжение в българската армия или други армии през различни етапи на тяхното развитие ще бъде показана в Националния военен университет „Васил Левски” във Велико Търново.

Експозицията ще бъде открита на 9 октомври, когато започва и академичната учебна година. На 13-ти същия месец е клетвата на новоприетите курсанти първокурсници. Атрактивната изложба е чудесна възможност те, останалите студенти, курсанти и гостите на висшето училище, да се запознаят с модели на военна техника. Тя може да бъде разгледана и през следващите дни.

„Това ще е втората ни такава експозиция. Миналата година в нея бяха представени повече от 70 модела на бойни самолети, подводници, бронирана и друга техника”, разказа Николай Долчинков – преподавател в НВУ.

Той сподели, че най-голям интерес сред учащите са предизвикали моделите на самолети. Очаква се второто издание на изложбата да представи още повече и по-разнообразни експонати на въоръжение от началото на миналия век до сега, изработени от любители конструктори.

Инициативата се реализира съвместно с клуб по стендов моделизъм „Манта”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони