Модернизират 71-годишна забавачка в Лом

Крайдунавската община инвестира 11,7 млн. лева в осем учебни сгради

Детска градина №1 „Снежанка” в Лом ще бъде основна ремонтирана и модернизирана с  1 039 030 лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“.  Сградата  е издигната още в далечната  1947 година, съобщиха от общинската управа. 71 годишната забавачка ще бъде санирана и  ремонтирана, предвидени са  енергоспестяващи мерки чрез изграждането на нова отоплителна система и соларни колектори за топла вода.

zabavachka__sneganka_lom2

В детските и служебни помещения ще има ново обзавеждане, а дворът ще бъде озеленен и оборудван с  детски и спортни площадки. „Детска градина „Снежанка“ ще се превърне в един уютен, светъл, топъл и съвременен дом за нашите деца!“, каза кметът на крайдунавския град Пенка Пенкова,

С ремонта на старата забавачка започва мащабно модернизиране  на учебни заведения в община Лом, което се финансира с 11, 7 млн. лева от европейските фондове. Освен ДГ «Снежанка», основно ще бъдат ремонтирани и оборудвани и 5 училища, още една детска градина и детска ясла.  Слез 30 месеца учебните сгради трябва да бъдат в изцяло нов вид, казаха от местната управа.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България