Модерни гримове припомнят блясъка на 80-те

Брокат и металически акценти са зимният хит за лицето, ярки цветове - при косата

Този сезон дамите предприемат вълнуващо пътешествие в света на красотата с гримове от бъдещето, за да се върнат в 80-те години на 20 век. Иновациите в сектора правят гримовете по-удобни за нанасяне, по-дълготрайни и по-ярки. Актуалните тенденции в макиажа са за повече блясък с металически тонове за драматичен поглед и скули, декорирани със светоотразяващи частици, носталгично вдъхновени от естетиката преди 40 години.

Гримът на бъдещето отразява стремежа към по-здравословен начин на живот и в модерните продукти за сезона присъстват все повече естествени съставки. Те навлизат уверено не само при продуктите за грижа за кожата на лицето и тялото, но и в шампоаните, и при гримовете за очи. Това показват данните от третото издание на Лайфстайл обзора на dm „Тенденции и иновации“ за сезон есен /зима 2019 г. Той се разпространява два пъти годишно – през декември, за да покаже тенденциите за сезон есен/зима, и през март, когато са представени „горещите“ иновации за пролетта.

Актуалният опушен поглед се получава лесно със стик сенки

Този сезон дамите печелят внимание с неустоим поглед, постигнат с драматичен „котешки“ грим или бунтарския макиаж на 80-те. Очите печелят интерес с удебелени линии с остър ъгъл, напомняйки изяществото на Клеопатра.

За по-бунтарски настроените е смелият грим на 80-те. Той се постига лесно с металически и силно блестящи палитри от сенки. Клепачите са лъскави, акцентирайки върху ефекта „омбре”, постигнат  чрез преливане от един цвят към друг. С ярките и закачливи цветове, в хитовите комбинации от оранжево и кафяво, ефектът е залез, а погледът става изразителен и искрящ в жълто и зелено, синьо, лилаво и червено.

Осемдесетарският вид се допълва и от опушения поглед. Този драматичен и ретро вид се постига с грим, който излиза далече извън очертанията на клепача, като позволява творчески размах според формата на очите, стигайки до линията на веждите. При опушения грим също е актуална тенденцията за преливане на два цвята, която се получава с хитови моливи.

Всяка дама може да се превърне в топ-гримьор, благодарение на формата, в която се предлагат сенките. Лесни за употреба и в един цвят, те дават свобода в избора на комбинации, вида на четката и силата на нанасянето, позволявайки преливане от един нюанс в друг. Разбира се, дамите могат да открият и най-модерните „класически“ палитри.

Плътни вежди се постигат с гел, а впечатляващи мигли – с подхранваща спирала

39-5

Плътните вежди са хит, наложен от редица инфлуенсъри в социалните мрежи. Максимално естественият вид е възможен благодарение на иновациите и непрекъснатото развитие на сектора. За постигането им няма да е необходимо нанасянето на много слоеве молив, а малък и удобен стилизиращ гел. За допълнително улеснение се предлагат и различни комплекти за оформяне на веждите, които съдържат кремообразен грим и специални шаблонни лепенки за безкомпромисно точен контур.

Какво са изразителните вежди без дълги, изкусителни мигли? Те отварят погледа и създават илюзията за изразително женствен поглед. Могат да се постигнат с иновативна спирала, която не се разтича дори и на най-горещото парти.

Сменяме цвета на косата според настроението

Тази година на мода се завръщат ярките и закачливи цветове на косите. Иновациите в козметиката позволяват смяна на цвета на всеки 10 дни, което се постига с оцветяващи шампоани и спрейове с краткотрайно действие. Актуалните тонове са лилаво, синьо и металическите нюанси.

Здравето на косата е не по-малко важно от нейния впечатляващ цвят. Затова в настоящия сезон дамите могат да открият все повече продукти за грижа с естествени съставки. Големият хит са мицеларните шампоани и балсами, които осигуряват почистване и подхранване в дълбочина. Така през тази зима за косата се грижим както за лицето. За здрави коси все повече се използват и специални олиа с екстракт от бадемово и арганово масло.

За властни устни играйте с нюансите на течното червило

Според експерти 2019-а ще бъде доминирана от матовите червила. Топ продуктите са лесни и удобни за нанасяне и са с дълготраен ефект. Страхотна иновация е и новата им покривна формула, която вече не изсушава устните, което до момента беше основен недостатък на матовите червила. Новото поколение продукти са обогатени с естествени масла. Те подхранват и в същото време овлажняват чувствителната зона на устните.

Актуалната мода за устните предизвиква с тенденцията за дуалност в нанасянето - по-светло червило на горната устна и по-тъмен нюанс на долната. За още по-поразителен ефект се предлагат нежни брокатени гланцове.

Кожата ще блести

Тази зима българките избраха блестящата кожа благодарение на модните златисти хайлайтъри със светлоотразяващи пигменти. В течна форма или като стик, те се прилагат най вече в областта на скулите. Актуалните цветове са близки до естествения на кожата, но с блестящи елементи.

При грижата за лицето все повече навлизат и специални коректори за различни несъвършенства на кожата. Здравословният вид ще се постига с по-малко пудра и тежки основи за грима, а с повече естествени и подхранващи кремове. Така кожата на лицето ще е защитена и с младежки вид.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл