Модерно оборудване за ултразвукова терапия: BTL Handsfree Sono - единствената по рода си технология в България

Използването на ултразвук за лечение датира още от средата на миналия век. Френският физик Пол Ланжевен е първият, който открива разрушителните свойства на ултразвука с висок интензитет. Това се случва, когато по време на свой научен експеримент го заболява ръката, докато държи уред, излъчващ такива вълни.

За първи път ултразвукът е демонстриран върху човешка тъкан от Раймар Полман през 1938 г., a четири години по-късно Пътман и Лин използват успешно ултразвукови вълни, с които разрушават мозъчните тъкани при животните. Това се смята за най-ранния експеримент, при който ултразвукът се използва върху биологична тъкан за терапевтични цели.

Благодарение на тези първи експерименти се случва и усъвършенстването на медицинската апаратура за ултразвукова терапия. И така до днес, когато медицинска техника за ултразвук намира широко приложение както във физиотерапията, така и в рехабилитацията, естетичната медицина, денталната медицина и т.н.

У нас, уредите базирани на ултразвук, стават все по-популярни. Доказано благоприятния ефект на ултразвука за лечение на широк спектър от заболявания и травми го превръща в предпочитан метод. Съвременното медицинско оборудване позволява краткотрайни, безболезнени и много по-ефективни терапии.

Сред последните иновации в медицинската апаратура за физиотерапия е безоператорният ултразвуков апликатор BTL Handsfree Sono. Разработен от БТЛ Индъстрийз, апликаторът интегрира уникална технология, базирана на 4 или 6 кварцови кристала, които прецизно и последователното се включват и изключват и така осигуряват еднакво дозиране на ултразвуковите вълни по целия обхват на третираната зона.

Конвенциалните методи отстъпват на модерните апарати, с които се провеждат по-ефективни, неинвазивни терапии. Далеч в миналото остава тежката, масивна и тромава медицинска техника, сега клиниките разполагат с модерни, с ергономочен дизайн, hands free и мултифункционални апарати, за да предложат качествено лечение, без да създават неудобства както за лекари, така и за пациенти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве