Можете да запалите двигателя с телефона си

Новото Volvo V60 вече е в България

55-2-6kol

Новият модел Volvo V60 разполага стандартно със системата Volvo on Call, която не само осигурява връзка на автомобила с телефон 112 и СБА, но и позволява на водача чрез своя смартфон да стартира двигателя, да включи климатичната инсталация и да управлява други функции.  Това са част от приятните изненади в шведското комби, налично вече и на българския пазар. Автомобилът продължава традициите на Volvo в производството на семейни коли – красиви, модерни ,практични и максимално безопасни.

55-3-6kol

С дължина 4,76 м, междуосие 2,87 м и багажен обем 529-1441 л новият модел се нарежда в сегмента на средноразмерите луксозни комбита, като споделя платформата на XC60 и серията 90. Шведският производител единствен предлага система за аварийно спиране в градски условия, която разпознава на пътя пешеходци, велосипедисти и големи животни. В опасни ситуации и при липса на реакция от водача тази система автоматично задейства спирачките, за да предотврати сблъсък или да го смекчи, ако е неизбежен.

dsc_68731

Volvo V60 улеснява живота на шофьора и с адаптивен автопилот. Тази полуавтономна функция действа на пътища с добра маркировка, като подпомага завиването, ускорението и спирането при скорост до 130 км/ч. Безупречното ниво на безопасност е осигурено от системи за предпазване от сблъсък с автомобил в насрещното движение, предупреждение за опасност и автоматично спиране при маневриране.

dsc_68981

Това е последният нов автомобил на Volvo, който се предлага с дизелови двигатели. Освен тях купувачите имат избор и между бензинови мотори и два хибридни пакета с мощност 340 и  390 к.с. Добрият 8-степенен автоматик и задвижването на четирите колела са допълнения, които правят шофирането още по-приятно.

dsc_69021

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили