Мозъка на Юрген Клоп сменя Арсен Венгер

Желко Бува, дългогодишният асистент на Юрген Клоп, ще наследи Арсен Венгер като мениджър на „Арсенал“. Това твърди босненското издание „Правда“. В понеделник стана ясно, че 56-годишният специалист е напуснал „Ливърпул“, като официалното обяснение от клуба беше, че си бил взел почивка до края на сезона. Медиите обаче са категорични, че това е заради неразбирателство с Клоп през последните месеци.

Бувац, известен като Мозъка, е босненец и въпросното издание „Правда“ и преди е публикувало точни новини за него. С изключение на кратък период начело на аматьори досега специалистът никога не е бил мениджър или старши треньор на клуб, а винаги от 2001 г. насам е помощник на Клоп последователно в „Майнц“, „Борусия“ (Дортмунд) и „Ливърпул“.

В момента Бувац е в родния си град Омарска, където „зарежда батериите“.

В сряда вечер Клоп ще трябва да се справя без него. "Ливърпул" излиза в мач реванш от полуфиналите на Шампионската лига срещу "Рома", след успех с 5:2 в първия двубой. Италианската полиция призова британските фенове да спазват реда. Заради очакваното нашествие от 5000 запалянковци от Острова, силите на реда в Рим направиха безопасни зони в столицата, за да не се стига до сблъсъци с местни ултраси. Преди седмица в Англия двама фена на "Рома" вкараха в болница привърженик на "Ливърпул", който продължава да е в критично състояние.

Снимка: Pravda

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят