Момичета бият ученичка, събличат я гола (видео)

Клип, който се разпространява в социалните мрежи, показва нов фрапиращ случай на агресия между деца, съобщава БТВ.

Жертвата и нападателят са момичета, чиято самоличност към момента не е ясна. Сцената е заснета с телефон.

Момиче, което видимо е непълнолетно, е ритано в главата и е принудено да се съблече голо.

Видеото вижте ТУК

Клипът завършва с голото момиче и с думите: „Нали знаеш, че това отива във „Фейсбук” и то наистина отива във „Фейсбук”.

Мотивът за агресията, както и мястото, където е сниман клипът, също не са ясни засега.

Психологът Росен Йорданов коментира пред БТВ, че освен обичайните фактори за агресивно поведение, свързани с възрастта и желанието да се покажеш като готин, друг фактор е и изобилието от образци, които тези деца имат пред себе си.

„Не са виновни децата, виновни са децата във възрастните. Те на практика нямат зрелостта да показват модели, които са модели на поведение и утвърждаване. Агресията е свързана с утвърждаването най-вече."

Агресивността не е нараснала толкова, колкото ни се вижда, но е станала по-жестока, формите й и на физическа, и на вербална проява. Нараснал е делът на т. нар. индиректна агресия – използването на оклеветяване, злонамерени коментари, смазване на човека психически чрез интернет и социалните мрежи, казва психологът.

Той допълни, че нашето време е такова, че повечето от тези деца нямат нормалната система на ставане на възрастен – система на инициация, т.е. да минеш някакво предизвикателство и след това обществото да те легитимира като възрастен, както едно време имаше казарма, преди нея си момче, след нея ставаш мъж, за жените - преди да родят са момичета, след това стават жени.

Възмутителното е начинът, по който се случва, и навремето е имало агресия – но демонстративният начин буди тревога, допълни Росен Йорданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България