Момчета на 13 и 14 г. пребиха до смърт клошар

Снимка: Архив

Момчета на 13 и 14 г. бяха заловени ден, след като пребиха до смърт бездомник. Трупът на 53-годишния Красимир Куртев бил открит миналата събота до бл. 20 в кв. Владиславово от минувачи.

Пристигналите спешни медици видели, че по тялото на клошаря има множество наранявания, а аутопсията установила, че мъжът е със счупени ребра и е издъхнал от тежка черепно-мозъчна травма. Разследващите бързо влезли в дирите на биячите.

Оказало се, че 3 дни преди кървавата развръзка двете момчета са се скарали с Красимир. На следващия ден му нанесли побой, но ядът им не минал и на 20 януари отново му налетели. Други две момчета били свидетели на издевателството, като едното от тях заснело нападението.

След като случаят бил разплетен, с постановление на окръжната прокуратура за 72 ч в ареста е задържан 14-годишният Д.Ж. Той е обвинен в убийство по хулигански подбуди, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Съучастникът му не може да носи наказателна отговорност, тъй като е малолетен. Той е настанен в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления, уточниха от прокуратурата. Оттам ще искат от Варненския окръжен съд да наложи постоянен арест на 14-годишния убиец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право