Момчето, което се удави в Дунав, показало ден по-рано клип на майка си как скача в реката

Намерено и разпознато е тялото на изчезналото в река Дунав 16-годишно момче в района на румънския град Владени, на около 10 км от мястото, където детето скочи да плува на 18 юни тази година, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Информацията за намереното тяло на 16-годишния ученик е подадена от съвместния контактен център по полицейско и митническо сътрудничество между България и Румъния, базиран в Гюргево. Майката на детето е била поканена да разпознае тялото на сина си.

Както информира пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, на 18 юни около 20,05 часа е получен сигнал на спешния телефон 112 за момче, което скочило в река Дунав и било повлечено от течението. За инцидента сигнализирали приятелите на Боян В. и жена от намиращо се наблизо заведение, която станала неволен свидетел.

Районната прокуратура в Силистра образува тогава досъдебно производство по член 127, ал. 2 от НК за евентуално склоняване на момчето към самоубийство. Разпитани вече са тримата приятели на Боян, които са били с него във фаталната вечер.

Предния ден момчето показало на майка си клип как скача в река Дунав. На 18 юни той завел приятелите си на реката, за да им покаже уменията си, но течението го повлякло. Притеклият се на помощ 23-годишен младеж от компанията на ученика скочил да му помогне, но като не успял да се добере до Боян, се върнал на брега.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България