Момчето си отива

Край! Решено е! Кристиано Роналдо напуска "Реал" (Мадрид). Новината, която разпространи португалският вестник "А Бола" бе потвърдена от самия играч. Най-популярната седмица във футбола с днешна дата е категоричен в решението си. Това написа вчера испанският ежедневник "Марка", известен със своята близост с ръководството на "Кралския клуб".

"Напускам Мадрид, няма връщане назад", е казал Роналдо на съотборниците си в португалския национален отбор, с който се подготвят за Купата на конфедерациите в Русия.

Часове след като "А Бола" разпространи сензационната новина, ръководството на "Реал" се опита всячески да успокои и задържи голмайстора си. В Испания считат, че Роналдо е обиден от разследването срещу него за укриване на данъци и поради тази причина желае да не играе повече в Примера дивисион.

През седмицата испанските власти обвиниха нападателя, че не е платил данъци в размер на 14.7 милиона евро, а от "Реал" защитиха футболиста. Съдебните органи погнаха португалеца за съзнателно създаване на специална структура, която да прикрие приходите му за имиджови права. Мрежата от компании е изградена през 2010 година и чрез нея CR7 е ощетил държавната хазна на Испания между 2011 и 2014 година.

Бившият футболист на "Манчестър Юнайтед" може да бъде глобен с 28 милиона евро или да бъде лишен от свобода за седем години.

Рамон Калдерон, бивш президент на "Реал", допълнително засили спекулациите, като заяви, че Роналдо винаги е искал да се върне на "Олд Трафорд" и развръзката е повече от ясна.

"Кристиано ми е казвал, че всички в "Юнайтед" са много добри с него - каза Калдерон. - Сър Алекс Фъргюсън му е като баща и обича феновете там. Този клуб винаги ще остане важен за него. Той носи "Манчестър Юнайтед" в сърцето си. Ситуацията бе подобна, когато го привлякох в "Реал". Той реши, че иска да напусне и го заяви на ръководството - никой президент нямаше какво да направи, за да го убеди в противното. Най-доброто, което може да се стори в ситуацията, е да се изкара най-добрата сделка."

А мераклиите за Роналдо трябва да се изръсят здраво. Вестник "Марка" изчисли за каква сума ще бъде продадена суперзвездата, чиято клауза за откупуване е... 1 милиард евро. Сумата е повече от космическа, но реалността е не чак толкова стряскаща за "Юнайтед" ПСЖ - единствените два отбора, които могат да си позволят да преговарят с "Белия балет".

Според "Марка" "Реал" няма изобщо да разговаря с когото и да е за по-малко от 200 милиона евро, а в допълнение към тях всеки желаещ клуб трябва да вземе предвид заплатата на Роналдо - 50 милиона брутно възнаграждение. Така че ако Кристиано наистина реши да напусне, ще станем свидетели на най-внушителната и грандиозна сделка в историята. В „Реал“ вече премислят дали в крайна сметка не е най-добре да пуснат голямата си звезда. Ако момчето наистина си отиде, то „Реал“ ще е на плюс с... 400 млн. евро – образувани от трансферната цена и 50 млн. евро брутно възнаграждение до края на договора му – 2021 година.

Феновете искат Неймар за заместник

Играещият за „Барселона“ бразилец Неймар е вторият най-желан от запалянковците на „Реал“ (Мадрид) нападател за заместник на Кристиано Роналдо. Онлайн изданието на вестник „Марка“ пусна анкета за това кой да бъде взет от „Кралския клуб“ и към момента, след близо 80 000 гласа, бразилецът е втори избор с 24%.

Най-много привърженици на испанския първенец засега са посочили Килиан Мбапе от „Монако“ (32%), за когото се говори, че беше сигурен за „Сантиаго Бернабеу“ още преди излизането на информацията за желанието на Роналдо да си тръгне.

От другите посочени варианти най-много гласове е събрал Паоло Дибала от „Ювентус“ (21%), а след него са Роберт Левандовски от „Байерн“ (13%). Най-малко желан от феновете на „Реал“ е Антоан Гризман от „Атлетико“ (10%), който не крие ненавистта си към „Кралския клуб“.

Взел решението още преди мача в Кардиф

Кристиано Роналдо е решил да напусне "Реал" преди два месеца, пише друг испански вестник - "АС". Португалският национал е съобщил за решението си на своя агент Жорже Мендеш и на своите близки. Роналдо се е почувствал гневен и третиран по нечестен начин, след като неговите предполагаеми финансови нередности бяха разгласени от медиите в Испания и по света. Голмайсторът е категоричен, че никога не се е опитвал да измами испанските власти с укриване на данъци. Преди около два месеца Жорже Мендеш е опитал да успокои Роналдо да не говори за проблемите си публично преди края на сезона. От своя страна 32-годишният португалски национал търпеливо е изчакал финалния мач в Шампионската лига срещу "Ювентус" в Кардиф, спечелен от "Белия балет" с 4:1.

В Каталуния: Шантажира клуба за пари

Каталунските издания предложиха свой прочит на развиващата се в момента криза на отношенията между "Реал" Кристиано Роналдо. Изданието „Спорт” изрази категорично становище, че цялата драма с желанието на португалеца да напусне „Сантиаго Бернабеу” не е нищо друго освен маньовър за повишаване неговата и без това космическа заплата. Каталунската медия смятат, че става дума добре премерен ход на Кристиано и неговият достатъчно обигран агент Жорже Мендеш. Всичко произтича от факта, че големият съперник на Роналдо – Лионел Меси скоро ще поднови договора си с "Барселона" и отново ще бъде най-добре платеният футболист на планетата. Роналдо, от висините на спечеления дубъл през този сезон (титлата на Испания и историческата такава в Шампионската лига), счита себе си за №1 в света и смята, че това трябва да бъде отразено и в размера на заплатата, срещу която се разписва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят