Момче се размина на косъм със смъртта след загуба на съзнание на турнир по уличен фитнес в Раковски

Злощастен инцидент с момче на юношеска възраст помрачи националния турнир по уличен фитнес в Раковски и дори се стигна до временно прекратяване на състезанието, което бе кръг от националното първенство по стрийт фитнес.

По време на съчетанието си на един от уредите тийнейджърът изгуби съзнание и се размина на косъм със смъртта, като се отърва само с тежка контузия на рамото и счупена ключица. Наложи се лекарска намеса, като пострадалото момче бе откарано с линейка на Спешна медицинска помощ в Университетска болница „Свети Георги” в Пловдив за изследвания със специализирана апаратура. Оказа се, че се е отървал само счупена ключица и няма черепно-мозъчни травми и други увреждания. През цялото време кметът на Община Раковски бе неотлъчно до контузения юноша и следеше за състоянието му заедно с медицинските лица.

Неприятният инцидент повлия на атмосферата и на духа на останалите участници и продължаването на турнира беше под въпрос. Кметът Гуджеров, който е бивш заместник-министър на околната среда и водите, наруши тягостната тишина на спортната площадка, като информира всички участници за състоянието на пострадалото момче и че няма опасност за живота му. След това градоначалникът на Раковски призова всеки, който се чувства психически готов да продължи участието си, да го направи, а предложението му бе прието с аплодисменти и състезанието бе подновено.

В турнира участваха 33 състезатели по уличен фитнес от цялата страна, като сред тях бяха и три момичета, които мереха сили наравно със силния пол. Най-малкият участник бе 11-годишият Алекс от Раковски. Той и останалите участници имаха на разположение по три минути, за да покажат уменията си на лост и успоредка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България