Монтана – домакин на събитие от Европредседателството с форум за защита на критичната инфраструктура и киберсигурността

Директорът на българското бюро на фондация „Конрад Аденауер” Торстен Гейслер изнесе в Монтана лекция, в която представи германската държавна системата за действия и организиране на защита на хората при големи бедствия и аварии и катастрофи. Той говори като експерт и бивш заместник кмет по сигурността на град Любек, Северна Германия -пристанище на Балтийско море.

Презентацията си Гайслер направи пред на кметове и експерти в сферата на гражданската защита и сигурността на конференция, организирана в сътрудничество със Българската асоциация на градовете и регионите, чиито изпълнителен директор Ергин Емин бе и основен модератор.

Конференцията е включена в събитията, организирани по региони във връзка с българското европредседателство. „Г-н Торстен Гайслер е четвъртият директор на бюрото на фондация „Конрад Аденауер”, с които община Монтана работи. Ние си сътрудничим от 2000 година и помощта и подкрепата на фондацията за демократичните промени в страната е неоценима.” , заяви кметът на Монтана Златко Живков.

Участниците в конференцията бяха поздравени от заместник министъра на вътрешните работи Стефан Балабанов. Сред гостите бяха Димитър Делчев и Найден Зеленогорски – председателят и зам.председателят на Движение България на гражданите.

Темите, които ще бъдат разисквани на форума днес и утре са „Защита на критичната инфраструктура – от сигурност към устойчивост. Киберсигурност ” „Терористични атаки в населените места. Превенция и противодействие”, „Регламент EU 2016/679 за защита на личните данни (GDPR) и отражението му върху публичния сектор“ и „Психофизически модел за самозащита и оцеляване на населението при извънредни ситуации”.

Лектори са д-р Иво Траянов от Института по отбрана и международна сигурност, проф.д-р Томо Борисов - заместник-ректор на Висшето училище по сигурност и икономика /ВУСИ/, проф.д-р Ненко Дойков - департамент „Национална и международна сигурност“, Висше училище по сигурност и икономика /ВУСИ/ и Павлин Дулев от Институт по отбрана и международна сигурност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България