Монтана изтребва паразитите с химическо оръдие

Война на комари, бълхи, кърлежи и хлебарки обявиха в Монтана. За изтребване на опасните насекоми се използва модерна техника, подобна на мощно химическо оръдие. След серия сигнали на граждани за нашествие на паразити по улици и жилища местната управа започна масирана обработка на квартали и зелени площи с препарати.

„Сезонът е доста нестабилен с редуващи се дъжд и слънце като на екватора, което благоприятства развитието на паразитите. Затова общината започна изпълнението на сключения договори за борба с вредителите. В екипите за дезинсекция са включени и общински служители, които ще контролират обработките”, заяви кметът Златко Живков. Дезинсекционната станция в Монтана отскоро е снабдена с най-съвременна техника за борба с паразитите.

Машина „Ламборджини” е  монтирана на високопроходим джип, който обхожда града и разпръска аерозоли на височина 30 метра и ширина 40 метра. С електростатичен заряд 75 пъти по-силен от земното притегляне апаратурата прилепва препарата към обработваните повърхности и осигурява максимална ефективност, каза шефката на Дезстанцията д-р Даниела Караилиева. Заради безопасността на гражданите обработката на улици, квартали и паркове ще се извършва нощно време. Борбата с паразитите ще продължи до есента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България