Монтана инвестира 6,3 млн. лева в зелени зони

Над 6 милиона лева ще вложи община Монтана в модернизиране на паркове и алеи в областния град. 5,7 милиона лева от средствата са по проекти, финансирани по програмата „Региони в растеж”, съобщи кметът Златко Живков.

park_montana2Местната управа подписа договор с Министерството на регионалното развитие за реализацията на пет проекта за благоустройство на четири градски парка и алея в централната градска част. Със 5 713 000 лева от еврофондовете и 576 000 лева от общинския бюджет ще бъдат изградени нови алеи, видеонаблюдение, детски и спортни площадки, ще се засадят нови дървета и цветя в парковете „Калето”, „Монтанензиум”, „Огоста”, Градската градина и алея „Хаджи Димитър”. Най-крайният парк „Огоста” ще бъде ограден и заключван вечер, за да бъде опазен от вандали. „Мярката е необичайна, но необходима, заради честите посегателства на пейки, лампи и дървета. И парковете в Европа се заключват след 22 часа”, заяви градоначалникът.

Модернизирането на зелените зони ще продължи до 2018 г. Монтана е сред българските градове с най-просторни зелени площи – 670 дка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони