Монтана подписа договор с милионен град в Китай

Монтана подписа меморандум за разбирателство с китайския град Инчуан. Това е 12-тият чуждестранен партньор на общината, съобщи кметът Златко Живков след завръщането си от Китай.

Инчуан е град в северноцентралния автономен район с 2000 годишна история и близо 1,3 млн. население. Той е традиционен търговски и административен център на провинция Нинся Хуей и пример за използването на най-новите технологии в повечето сфери на обществения живот. kmet_montana_kitai201803a

След посещението си в Инчуан кметът Живков сподели, че е впечатлен от организацията на администрацията, реда, дигитализацията и напредъка в китайския град. Той определи като невероятно развитието на хранително вкусовата промишленост, най-вече в производството на продукти от растението годжи бери, както и промоцирането му на световния пазар.

Делегацията от Монтана е посетила много промишлени предприятия, сред които фабрика за преработка на кашмир и изработване на дрехи от скъпата вълна.

В друга шивашка фирма нашите общинари са наблюдавали изцяло дигиталнзирана технология за изработване на костюм от световен бранд за 30 минути.

Монтана ще отправи покана до новите си китайски партньори за гостуване по време на празника на града – деня на Свети дух на 28 май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България