Монтана посрещна зимата със 1000 тона пясък и 70 тона сол

Първият сняг за тази зима падна в Монтана в нощта срещу вторник. Служителите на общинското предприятие „Чистота” излязоха по улиците, за да отстранят натрупаната бяла покривка. 1000 тона пясък и 70 тона сол са струпани в складовете на общината за борба със зимните стихии. Въведени са вече и  денонощни дежурства за зимно почистване в града, съобщи управителят на предприятие „Чистота” Илиян Илиев.

unnamed-1

Снежната покривка в областния град е още малка, но заради заледяването ще бъде направено първото опесъчаване на улиците. Започва и обработка с химикали срещу заледяване на стълбите на обществени сгради и подлези , пешеходните пътеки, тротоарите и площадни пространства, уточни Илиев. В общинското предприятие „Чистота” в Монтана работят около 100 души. В зимно почистване на 200 километровата улична мрежа в града ще участват 3 опесъчителя и 10 снегорина.  Градът е райониран на 10 зони. На нощ се обработват около 50 километра от пътната настилка.

21 машини пък почистват 600 километровата републиканска пътна мрежа в област Монтана, съобщиха от „Пътно управление”. Няма непроходими участъци и закъсали автомобили. Проходът „Петрохан” е проходим в зимни условия. Заради тампературата от минус 7 градуса в и трупащия се сняг шосето през планината се почиства и опесъчава постоянно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България