Монтана ремонтира селата си с половин милион лева

В първите дни на пролетта управата на Монтана започва ремонти в селата на общината си. В реконструкцията на шест храма, пет читалища, едно килийно училище и част от четвъртокласна пътна мрежа ще бъдат вложени половин милион лева, съобщи кметът  Златко Живков.

С 32 хиляди лева от Дирекцията по вероизповеданията ще продължи строителството на храмовете в селата Войници и Крапчене,  ще се укрепят и ремонтират стени на черквите в селата Винище и Липен, а за новия Божи дом в Трифоново ще бъде изработен иконостас.

От общинския бюджет са осигурени средства за ремонт на оградата на черквата в село Горна Вереница, която е паметник на културата. Строителите ще възстановят и килийното училище в село Долна Вереница, което е на близо 170 години. 200 хиляди лева  собствени средства е отделила община Монтана за  ремонт на читалища в селата Стубел, Долна Рикса, Горно Церовене, Долно Белотинци и Сумер.

В края на март започва и изкърпването на четвъртокласните пътищата в общината. За тях са отпуснати  целево 240 хиляди лева. Частично ще бъдат асфалтирани входовете на селата Смоляновци, Сумер и Трифоново от главен път Е 79, отклоненията от вилната зона на  Монтана  и от село Горно Церовене към пътя за Чипровци, както и отсечката между селата Клисурица, Долна Рикса и Славотин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България