Монтана се побратими с двумилионен град в Китай

Споразумение за приятелство и сътрудничество подписаха община Монтана и китайският град Инчуан. В сградата на местната управа на Монтана кметът Златко Живков и зам. кметът на Народното правителство на Инчуан Сун Сюецин, положиха подписи под документа, който предвижда двата района да развиват контактите си в областта на търговията, науката и технологиите, хранително-вкусовата промишленост, културата, туризма и др.

„Надявам се, че с този договор заедно ще потвърдим отвореността на Китай към Европа и България и нашият интерес към най-голямата по население държава в света”, заяви кметът Живков и допълни, че Инчуан е 13-тия побратимен град на Монтана.

„Независимо, че ни разделя голямо разстояние Монтана и Инчуай имат много области, в които си приличат - най-вече със своите сърдечни хора и природните дадености. България за нас е основен партньор и звено по пътя за изграждане на световна транспортна мрежа. Убеден съм, че отсега нататък ще имаме много възможности за партньорство!”, подчерта г-н Сун Сюецин.

Китайската делегация посети Технологичния парк на Монтана и фирмите „Компас” и „Палемонтех” и разговаря с представители на местния бизнес. По-късно гостите от Азия разгледаха забележителностите на областния град в Северозапада и Белоградчишките скали. Инчуан е град в Нинся-хуейския автономен район на Северноцентрален Китай. В него живеят около 1,3 млн. души, а с района около града населението му е близо 2 млн.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони