Монтана се побратимява с „най-умния” град в Китай

Монтана ще подпише партньорско споразумение с китайския град Инчуан, съобщи кметът Златко Живков. За сключването на договора към азиатската страна с най-многобройното население в света замина делегация с представители на общината и бизнеса на областния град в Северозапада.

Инчуан е град в северноцентралния автономен район на Китай, търговски и административен център на провинция Нинся Хуей. Населението само в в градската му част е 1 290 170 души, а в по-обширния район  жителите са 1 993 088. Инчуан е известен като „най-умния град на бъдещето” в Китай заради въведените от властите нови технологии в повечето сфери на  обществения живот.

При достъп в учреждения  и дори в градския транспорт се използват сканиращи устройства. Кошчетата за боклук са оборудвани със сензори, които регистрират приближаването на човек и се отварят автоматично. А всеки посетител в градския съвет е поздравяван с усмивка от холограмни изображения на служители. През 2017 година Инчуан е признат от централното правителство на Китай за най-добре управляван провинциален център с най-умен град на бъдещето.

За гостите от България домакините са подготвили богата програма, в която са включени посещения на екологичен, логистичен и индустриален парк, фирма за преработка на храни и филмов център.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България