Монтират 30 камери в бургаския квартал "Победа"

30 камери за видеонаблюдение ще бъдат монтирани в бургаския комплекс "Победа". Първите ще бъдат на улица "Хан Кубрат" пред сградата на Районното управление, след това в района на ОУ "Христо Ботев", улиците "Резвая", "Осогово", "Мургаш", "Велека", "Резвая", "Хилендар".

Камерите в квартала ще бъдат свързани помежду си с общ софтуер, за да предават в реално време информация към градския Център за управление на трафика, който координира получените сигнали и при необходимост ги изпраща на компетентните органи. Устройствата имат застраховка против вандализъм и гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера за 60 месеца.

Видеонаблюдението в "Победа" ще помогне за по-добро взаимодействие на службите за сигурност и ще скъси времето за реакция. Камерите са превантивна мярка срещу посегателства към личността и собствеността, пътно-транспортни произшествия, помагат за идентифициране на издирвани хора и автомобили.

В началото на тази година бяха монтирани 67 камери в "Меден рудник". С днешна дата Общината е обезпечила видеонаблюдението на Бургас с 950 камери. Намерението й е броят им да бъде удвоен през следващите 4 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони