Монтираха втори паркинг автомат в центъра на Велико Търново

Втори паркинг автомат бе монтиран в центъра на Велико Търново. Той се намира до входа на парк „Марно поле“ - зад Военния клуб. Предстои поставянето и на трето устройство – край сградата на „Диагностично-консултативен център – 1“.

Първият паркинг автомат заработи през февруари – той бе монтиран близо до паметника „Майка България“.

Новите придобивки улесняват паркирането в синята зона. Устройствата са енергийно независими и черпят енергия от светлината. Изработени са от стомана, която е удароустойчива. Работят както с български монети, така и с евроцентове, а софтуерът им е достъпен на пет езика – български, английски, немски, френски и руски. Машините издават автоматично попълнен талон, върху който са нанесени датата, начален час на паркиране и продължителността. Трезорът за монети автоматично се заключва след края на работното време на синята зона. Издадените талони важат за всички места за платен престой.

Закупуването на паркинг автоматите бе заложено в бизнес програмата на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“, одобрена с решение на Общинския съвет.

И през настоящата година цените за сините зони остават непроменени – 50 стотинки струва половин час платен автомобилен престой, а левче – 1 час. Работно им време е от 9,00 до 17,00 ч. във всеки работен ден, а в почивните и празничните дни паркирането е безплатно. В широкия център на Старата столица са обособени и два безплатни паркинга – до бившето обръщало на тролейбусите край Летния театър и в района на Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Зони със свободен достъп има също по улиците „Цанко Церковски“, „Възрожденска“, „Цветарска“, „Цар Тодор Светослав“, части от ул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Любен Каравелов“ и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони